Dagje breda    

Dagje weg in Breda

Start je dagje weg in Breda op de Grote Markt. Dit is het hart van de stad Breda en hier is van alles te doen. Het eerste wat je hier opvalt zijn de vele gezellige terrasjes waar je een lekker drankje kunt doen. Vanaf het middelpunt van het centrum van Breda zijn alle leuke dingen om te doen op loopafstand.  

Aan de Grote Markt staat de Onze Lieve Vrouwekerk. De kerktoren is vanuit alle hoeken van het centrum zichtbaar. Volg de toren en je komt altijd weer terug op de Grote Markt. Tijdens je dagje weg in Breda is het mogelijk om deze kerk niet alleen van buiten, maar ook van binnen te bekijken. De kerk van binnen bezichtigen is gratis. 

dagje weg in breda

Is Breda een leuke stad om te winkelen?

Breda is een ontzettend leuke stad om te winkelen. Er is een ruim aanbod aan grote winkelketens en kleine boetiekjes in de binnenstad. Begin je dagje shoppen in Breda bij de verschillende winkels in het overdekte winkelcentrum de Barones. Op de Karrestraat, Eindstraat en Ginnekenstraat vind je de bekende grotere winkelketens. De kleinere winkeltjes en boetiekjes vind je in de verschillende straten hieromheen zoals de Halstraat en Sint Annastraat. 

Wat kun je doen in Breda met vriendinnen?

Ben je een weekendje weg met vriendinnen, dan is er in Breda genoeg te doen. Naast shoppen en lekker borrelen op de Grote Markt is Baai Breda één van de leukste plekken om naar toe te gaan met vriendinnen. Het is een ontzettend gezellige horecagelegenheid. Je kunt er terecht voor een hapje of een drankje, maar ook voor verschillende leuke activiteiten. Een echte aanrader tijdens een dagje weg in Breda met vriendinnen is een rondvaart over de Singels. Op deze manier kan je vanaf Baai Breda heel Breda ontdekken. 

wat te doen met vriendinnen in breda

Dagje weg met eten & drinken in Breda

Tips voor eten en drinken kunnen natuurlijk niet ontbreken bij dit artikel over een dagje weg in Breda. Allereerst heb je de Grote Markt, hier kan je terecht bij één van de vele restaurants voor lunch en diner. De keuze is reuze. Een paar straatjes verder sta je op het plein bij De Havermarkt ook hier zijn verschillende cafés en restaurants. Het leukste uitzicht heb je op het terras bij een eetcafé aan de Haven.

De Havermarkt is ook het middelpunt van het welbekende uitgaansleven van Breda. Je kunt je op deze plek tot in de vroege uurtjes vermaken in de verschillende cafés en nachtclubs. In Breda is genoeg te doen voor een leuk weekendje weg met vriendinnen.

Wandelen in het Mastbos en kasteel Bouvingne

Aan de grens van Breda ligt het Mastbos. Je kunt hier eindeloos wandelen over één van de vele wandelroutes. Een aanrader om naar toe te gaan als je een weekendje weg bent met de hond. Parkeer je auto aan de Bouvignedreef. Vanaf hier kan je het Mastbos gaan ontdekken. Aan de overkant van de weg ligt kasteel Bouvigne. Het kasteel kan je niet van binnen bezichtigen, maar je kunt wel de kasteeltuin verkennen.  

dagje breda

Het Mastbos bestaat niet alleen maar uit bos. Hier liggen ook de Galderse Meren. Bij de Galderse Meren zijn zwemmen en genieten van de zon de leukste dingen om te doen tijdens een dagje weg in Breda op een warme zomerse dag. Parkeer je auto aan de Rijsbergsebaan op één van de verschillende parkeerplaatsen. Binnen een paar stappen sta je op het grote zandstrand waar je direct kan gaan genieten van een ontspannen dag aan het water.  

Overnachten bij Breda

Wil je langer blijven dan enkel een dagje weg in Breda? Begrijpelijk, want er zijn zoveel leuke dingen om te doen in Breda! Overnacht in een vakantiehuis net buiten Breda met luxe privé wellness. Het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien. In dit vakantiehuisje geniet je van je welverdiende rust na een gezellige dag in Breda. 

dagje weg breda

Dit vakantiehuis met wellness is één van de meest unieke plekjes om te overnachten net buiten Breda. Wil je dit vakantiehuisje bij Breda huren? Raadpleeg de agenda of er nog beschikbaarheid is op de door jou gewenste datum.

Wil je de beschikbaarheid bekijken?

Check de beschikbaarheid

Of bekijk de complete lijst met faciliteiten